back to top
Sobota, 14 června, 2025
magazin

Kuřecí rizoto s hráškem a mrkví

Jednoduché, syté a barevné jídlo, které chutná dětem i dospělým.


Ingredience (pro 3–4 porce):

  • 300 g kuřecích prsou nebo stehen (bez kůže a kostí)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 100 g mraženého hrášku
  • 250 g rýže (nejlépe kulatozrnná, např. arborio, ale může být i klasická)
  • 750 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • bylinky (např. tymián nebo petržel)
  • parmazán nebo máslo na zjemnění (volitelné)

Postup:

  1. Připrav si suroviny:
    Nakrájej cibuli nadrobno, mrkev na malé kostičky a kuřecí maso na malé kousky.
  2. Orestuj základ:
    V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřej olej, přidej cibuli a restuj ji dozlatova. Poté přidej kuřecí maso, osol, opepři a restuj, dokud nezmění barvu.
  3. Přidej zeleninu:
    Přisyp mrkev a chvíli opékej. Pak přidej rýži a krátce ji orestuj, aby se obalila tukem.
  4. Vař s vývarem:
    Přilij část vývaru (cca 1/3) a za stálého míchání vař, dokud se tekutina nevsákne. Pokračuj postupně s vývarem, dokud nebude rýže měkká a krémová (cca 20 minut). Míchej často.
  5. Dokonči:
    Když je rýže skoro hotová, přidej hrášek a dovař pár minut. Nakonec můžeš vmíchat kousek másla nebo parmazánu pro jemnější chuť.
  6. Podávej:
    Rizoto ozdob nasekanou čerstvou petrželí. Podávej ihned, dokud je krémové a teplé.

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Toto kari je výborně vyvážené, krémové a plné vůní. Skvěle se hodí k rýži nebo k pita chlebu, ideální pro večeři s rodinou nebo...

Pasta Carbonara

Tento italský pokrm je založený na jednoduchých ingrediencích, ale výsledek je naprosto lahodný. Krémová omáčka s chutí slaniny a parmazánu vás okouzlí. Ingredience (pro 4...

Krémová polévka z dýně s kokosovým mlékem

Tato polévka je plná vitamínů, snadná na přípravu a příjemně krémová díky kokosovému mléku. Ideální pro zahřátí během chladného počasí. Ingredience (pro 4 porce): 1 malá...

Další články autora