back to top
Sobota, 14 června, 2025
magazin

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

Rychlý, výživný a vhodný na oběd, večeři nebo i do krabičky.


Ingredience (pro 2–3 porce):

  • 200 g těstovin (ideálně vřetena, penne nebo kolínka)
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1/2 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 1/2 okurky
  • 1 hrst cherry rajčátek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl, pepř
  • (volitelně) 1 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
  • (volitelně) čerstvá bazalka nebo petržel

Postup:

  1. Uvař těstoviny:
    Těstoviny uvař v osolené vodě podle návodu na obalu, slij a nech vychladnout.
  2. Připrav zeleninu:
    Nakrájej cibuli na jemno, papriku a okurku na malé kostky, rajčátka překroj na poloviny.
  3. Smíchej suroviny:
    Do velké mísy dej těstoviny, zeleninu, přidej tuňáka (i s trochou šťávy), zakápni citronovou šťávou a olivovým olejem. Osol a opepři dle chuti.
  4. Dochucení:
    Pokud chceš krémovější verzi, vmíchej lžíci jogurtu nebo majonézy. Nakonec přidej nasekané bylinky.
  5. Podávej:
    Podávej vychlazený, ideálně nech salát chvíli odležet v lednici, aby se chutě propojily.

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Toto kari je výborně vyvážené, krémové a plné vůní. Skvěle se hodí k rýži nebo k pita chlebu, ideální pro večeři s rodinou nebo...

Pasta Carbonara

Tento italský pokrm je založený na jednoduchých ingrediencích, ale výsledek je naprosto lahodný. Krémová omáčka s chutí slaniny a parmazánu vás okouzlí. Ingredience (pro 4...

Krémová polévka z dýně s kokosovým mlékem

Tato polévka je plná vitamínů, snadná na přípravu a příjemně krémová díky kokosovému mléku. Ideální pro zahřátí během chladného počasí. Ingredience (pro 4 porce): 1 malá...

Další články autora