Rychlý, výživný a vhodný na oběd, večeři nebo i do krabičky.
Ingredience (pro 2–3 porce):
- 200 g těstovin (ideálně vřetena, penne nebo kolínka)
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 1/2 červené cibule
- 1 červená paprika
- 1/2 okurky
- 1 hrst cherry rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl, pepř
- (volitelně) 1 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
- (volitelně) čerstvá bazalka nebo petržel
Postup:
- Uvař těstoviny:
Těstoviny uvař v osolené vodě podle návodu na obalu, slij a nech vychladnout. - Připrav zeleninu:
Nakrájej cibuli na jemno, papriku a okurku na malé kostky, rajčátka překroj na poloviny. - Smíchej suroviny:
Do velké mísy dej těstoviny, zeleninu, přidej tuňáka (i s trochou šťávy), zakápni citronovou šťávou a olivovým olejem. Osol a opepři dle chuti. - Dochucení:
Pokud chceš krémovější verzi, vmíchej lžíci jogurtu nebo majonézy. Nakonec přidej nasekané bylinky. - Podávej:
Podávej vychlazený, ideálně nech salát chvíli odležet v lednici, aby se chutě propojily.