Rychlé, jednoduché a výborné jídlo z italské kuchyně.
Ingredience (pro 2 porce):
- 200 g špaget
- 3–4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- špetka sušeného chilli (nebo čerstvá chilli paprička)
- čerstvá petržel (volitelně)
- sůl
- parmazán (volitelně)
Postup:
- Uvař těstoviny:
Dej vařit špagety do osolené vody podle návodu na obalu (většinou 8–10 minut). Nezapomeň si trochu vody z těstovin nechat stranou (cca 1/4 hrnku). - Připrav česnek:
Česnek oloupej a nakrájej na tenké plátky. Pokud chceš extra pikantní verzi, připrav si i chilli (nakrájené nebo drcené). - Orestuj česnek:
Na velké pánvi rozehřej olivový olej. Přidej česnek a chilli a na mírném ohni krátce restuj (cca 1–2 minuty), dokud česnek lehce nezrůžoví. Pozor, ať se nespálí – zhořkl by. - Smíchej s těstovinami:
Přidej uvařené špagety přímo do pánve, promíchej a případně přilij trochu vody z těstovin, aby se vše spojilo do jemné omáčky. - Dochucení:
Přidej nasekanou petržel, případně sůl dle chuti. Můžeš také nastrouhat parmazán. - Podávej horké:
Ihned podávej, ideálně s čerstvým pečivem nebo sklenkou suchého vína.